Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

204 Marco Polostraat
Amsterdam-West, NH, 1057
Netherlands

+31 644688521

Burenruzies_300_banner.jpg

Relatiemediation

Als professioneel Familie Mediator bied ik stellen aan om in een laagdrempelig gesprek uit te zoeken wat er speelt, hoe de communicatie daarover verloopt, hoe je het liefst samen de toekomst aan wil gaan en wat daarvoor nodig is.

Bemiddeling voor stellen met kinderen

De periode rondom de geboorte, en ouder zijn van jonge kinderen, is een bijzondere periode. Je beleeft de meest mooie momenten, samen ben je nu ouders. Daarnaast verandert er veel in de dagelijkse gang van zaken en ook binnen je relatie.

 

Voor kinderen is een stabiele band tussen ouders enorm belangrijk. Ze voelen zich daardoor veilig en groeien op met zelfvertrouwen.

 

Af en toe ruziemaken is gezond

In elke relatie komen conflicten voor en af en toe ruzie maken, daar is echt niets mis mee. Er zijn weinig stellen te vinden die zeggen dat deze periode enkel alleen leuk en makkelijk is. Het wordt dan ook niet voor niets gezien als de meest kwetsbare periode binnen een relatie.

 

Wanneer is nu het punt bereikt dat het niet meer gewoon af en toe een ruzie is? Het antwoord is niet zo makkelijk. Een natuurlijk verloop is dat de grens steeds verlegd wordt. Totdat je misschien merkt dat je de ruzies of conflicten niet meer goed van je af kan zetten, je weet niet goed hoe het verder moet. Vaak heb je voor je gevoel alles geprobeerd.

 

Wanneer dit punt is bereikt, is de stap om je gevoel bespreekbaar te maken met je partner hartstikke lastig. Ook is hulp van buitenaf accepteren best een stap. Het liefst los je een conflict met je partner natuurlijk zelf op.

 

Wat kan mediation ouders bieden?

Als professioneel Familie Mediator bied ik stellen aan om in een laagdrempelig gesprek uit te zoeken wat er speelt, hoe de communicatie daarover verloopt, hoe je het liefst samen de toekomst aan wil gaan en wat daarvoor nodig is.

De methoden die ik als Familie Mediator hanteer zijn gebaseerd op de uitgangspunten van mediation:

  • de gesprekken zijn uiteraard vertrouwelijk, iedereen tekent voor geheimhouding;
  • de mediator is onpartijdig en neutraal;
  • de mediator geeft geen (ongevraagde) adviezen, oefeningen, huiswerkopdrachten etc.;
  • bij mediation wordt uitgegaan van de autonomie van de deelnemers zelf. Dit betekent dat je zelf keuzes en beslissingen neemt en daarvoor ook verantwoordelijk bent. Dit zorgt ervoor dat keuzes en beslissingen altijd van jezelf zijn. Doordat je daar 100% achterstaat, zijn oplossingen vaak succesvol;
  • mediation is vrijwillig, je kunt op ieder moment de mediation stoppen;
  • gelijkwaardigheid, hierbij is aandacht om het empathisch (invoelend) vermogen ten opzichte van elkaar te versterken en elkaar daardoor beter te begrijpen en te waarderen.

 

Mediation is geen relatietherapie

Het mooie van mediation is dat je zelf, samen opzoek gaat naar oplossingen. Dit zorgt ervoor dat je ook echt zelf achter de oplossingen staat.

 

In tegenstelling tot relatietherapie gaat relatiemediation uit van de gezondheid en zelfstandigheid in denken en doen van beide partners. Bij relatietherapie is de problematiek vaak gecompliceerd. Het gaat dan om een ‘ongezonde relatie’ die gespecialiseerde hulp nodig heeft van bijvoorbeeld een gedragsdeskundige of een psychotherapeut.

 

Bij mediation tussen stellen wordt uitgegaan dat de essentie van het probleem een communicatiestoornis is. Het uitgangspunt is dat twee zelfstandige gelijkwaardige personen met eigen ambities, ervaringen en gevoelens samen gemotiveerd zijn om naar oplossingen te zoeken, gericht op de toekomst.