Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

204 Marco Polostraat
Amsterdam-West, NH, 1057
Netherlands

+31 644688521

andere_conflicten_banner_3.jpg

Scheiding en scheidingsnazorg

Scheiding

Bij een scheiding komt er veel op u af. Goede begeleiding in een vertrouwelijke sfeer is dan heel belangrijk. Heeft u kinderen, dan spelen zij een hoofdrol in de scheiding. Voor hen is het opgroeien in een veilig omgeving, waarin zij weten waar ze aan toe zijn, van groot belang.

 

In het proces van de scheiding wordt u op een gestructureerde manier begeleid langs alle zaken die in uw situatie van belang zijn. Het regelen van de financiële zaken is een onderdeel daarvan, zoals bijvoorbeeld een gezamenlijk huis, spaarrekeningen, kinderalimentatie of partneralimentatie.

Kinderen

Heeft u zorgen of vragen over uw kinderen? Wat is bijvoorbeeld de beste manier om hen te vertellen dat u gaat scheiden? Deze vragen zullen tijdens de gesprekken beantwoord worden en u kunt daarover advies krijgen.

 

Kinderen hebben soms de behoefte om aan een neutraal persoon hun verhaal te vertellen. Wanneer kinderen dit willen, is er de mogelijkheid voor een kindgesprek.

Ouderschapsplan

Het is belangrijk om heldere en werkbare afspraken te maken voor de kinderen. Bij het opstellen van het ouderschapsplan is ruime aandacht voor alle situaties die te maken hebben met de omgang, de kosten en het verloop van de communicatie over de kinderen. Het maken van een ouderschapsplan is wettelijk verplicht wanneer ouders uit elkaar gaan die kinderen hebben.

Mediation is overleg

Wanneer u kiest om uw scheiding te laten begeleiden door een mediator, kiest u om uw scheiding samen met uw ex-partner te regelen, dus in onderling overleg. Op deze manier ontstaat er helderheid over uw financiële situatie en door de werkbare afspraken kunt u beiden verder. Uw kinderen staan centraal, zodat ook zij duidelijkheid krijgen en stabiliteit in hun nieuwe situatie.

Werkwijze

Als erkend familiemediator ben ik opgeleid om bemiddelingen te begeleiden die liggen binnen de familie- en gezinssferen, waaronder ook scheidingen. Ik werk samen met andere professionals, bijvoorbeeld een financieel planner, om zo uw scheiding zo goed mogelijk te laten verlopen.

Wanneer er kinderen zijn, staan zij centraal in het proces. Een uitgebreid uitgewerkt ouderschapsplan is dan van belang, zodat de nieuwe situatie voor hen zo goed en duidelijk mogelijk wordt.

Vergoeding van de kosten

Onder een bepaalde inkomensgrens vergoedt de Raad voor Rechtsbijstand de kosten van mediation bij scheiding. U betaalt dan een eigen bijdrage van €53,- of €105,- euro afhankelijk van het inkomen en vermogen. Meer informatie is te vinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

 

Scheidingsnazorg

U bent al gescheiden maar er spelen nog zaken met uw ex-partner die niet goed lopen. Dit kan betrekking hebben op de financiën, op de kinderkosten en de verdeling daarvan, op de omgang of communicatie tussen u en uw ex-partner. In al deze gevallen kan mediation u verder helpen. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen.